Dirigent Hans van der Toorn werd tijdens een van de repetities op een woensdagavond in mei aangenaam verrast. Hij kreeg een oorkonde, omdat hij als dirigent twee mannenkoren tot een geheel had samengesmeed en daardoor voor twee uitstekende kerstconcerten had gezorgd.

 

Hans van der Toorn is dirigent van zowel Rotte’s Mannenkoor als het Dordtse KNA en juist die twee mannenkoren hadden besloten om in 2017 te gaan samenwerken en te zorgen voor twee aansprekende kerstconcerten. Op de woensdagavond repeteerde Rotte’s Mannenkoor en een dag later dan weer KNA. Enkele malen werd ook samen gerepeteerd. En zelfs ook met het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest, dat eveneens aan de kerstconcerten medewerking verleende. Mooie repetitiemomenten voor alle zangers en musici.

 

Astrid Boxma, die iedere woensdagavond tijdens de repetitie van Rotte’s Mannenkoor voor de koffie zorgt, mocht de oorkonde aan Hans overhandigen. Dit deed zij mede namens An Scheuierman en Corrie van Brakel. Laatstgenoemde is ons vorig jaar helaas ontvallen en Rotte’s Mannenkoor heeft nog aan haar begrafenis medewerking verleend. Hans van der Toorn was aangenaam verrast door de oorkonde en heeft toegezegd hem een mooie plek in zijn huis te geven.