De twee in mei geplande concerten zijn vanwege het coronavirus afgezegd. Daartoe heeft de organisatie moeten besluiten. De concerten zijn nu verplaatst naar 2021 en zullen worden gehouden op zaterdag, 24 april 2021 in de Laurenskerk in Rotterdam en op 30 april in de Grote Kerk in Dordrecht.

Het is voor de organisatie heel teleurstellend dat de concerten niet doorgaan, maar er is alle begrip voor de door de regering genomen besluiten. Al vanaf december zijn de Koninklijke Zangvereeniging Rotte’s Mannenkoor, het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor, het Koninklijk Mannenkoor ‘Die Haghe Sanghers’ en het Delfts Symphonie Orkest druk bezig met de voorbereidingen voor de twee concerten. Vorige maand werd op een zaterdag in Dordrecht voor de eerste keer gerepeteerd met de drie koren en dat verliep naar een ieders tevredenheid. Er was veel enthousiasme en uitgekeken werd naar een eerste samenwerking met het orkest. Echter het coronavirus zorgde ervoor dat alles er anders uit ging zien. 

Nadat eerst de repetities opgeschort moesten worden, zijn door de maatregelen van de regering ook de twee concerten geschrapt. Gelukkig kon met medewerking van de twee kerken een andere datum in 2021 worden gevonden. De datums staan vermeld op de kalender 2020/2021. De koren gaan zich nu richten op hun programma voor de tweede helft van dit jaar en dat betekent voor de Koninklijke Zangvereeniging Rotte’s Mannenkoor de voorbereidingen voor het kerstconcert. De projectzangers, die speciaal voor de Herdenkingsconcerten aan de koren waren toegevoegd, zijn uitgenodigd om het kerstconcert als een volgend project te zien en daarna zullen alle pijlen weer gericht zijn op de Herdenkingsconcerten.