Contact opnemen? Bel 010-4218623 of stuur een mail naar secretariaat@rottesmannenkoor.nl close ×

Nieuwjaarsreceptie Rotte’s Mannenkoor

Louis van den Burg lid van verdienste

Op de eerste woensdag van januari was er de traditionele nieuwjaarsreceptie van Rotte’s Mannenkoor. Ook deze keer weer in Socrea, waar ons koorlid Wim Huizing enkele maanden geleden de scepter heeft overgenomen van Joop Wessels. De verzorging was weer perfect en niets stond een goede nieuwjaarsreceptie in de weg. Alhoewel, vanwege een brand in de directe omgeving van Socrea was het wat lastig om de plaats van bestemming te bereiken. Nadat iedereen dat toch gelukt was en de kentekens ter voorkoming van een parkeerboete waren gecontroleerd kon de avond dan toch echt beginnen.

Opvallend veel koorleden hadden permissie van ‘thuis’ om alleen naar de receptie te komen. Jammer dat verschillende partners niet aanwezig waren, mede daardoor ontstond er spontaan een echte mannentafel, en wellicht kan daaraan een volgende keer gewerkt worden. De nieuwjaarsreceptie is toch één van de avonden waarbij wij als koorleden en partners gezamenlijk het nieuwe jaar tegemoet kijken.

Vooruitblik

Zoals te doen gebruikelijk keek scheidend voorzitter Hans van Iperen terug naar de activiteiten, die in 2016 zijn ondernomen. De koorreis naar Chester was voor iedereen een hoogtepunt. Verder was 2016 ook het jaar dat onze dirigent Hans van der Toorn zijn stempel op het koor kon drukken. Hans van Iperen merkte terecht op dat de opkomst op de repetitieavonden verraadt dat er een ‘klik’ is tussen dirigent en koor. Het zal tot mooie momenten kunnen leiden.

2017-01-04-21-17-10

Bij de vooruitblik keek de voorzitter ook naar de aanstaande concerten, waarbij het kerstconcert met het Dordtse KNA wel als opvallend genoemd mag worden. Zowel in Dordrecht als in Rotterdam zullen de koren een kerstconcert geven. Vertegenwoordigingen van beide besturen en de dirigent, die beide koren onder zijn hoede heeft, zijn al druk bezig met het maken van afspraken. Rotte’s Mannenkoor zal in 2017 medewerking verlenen aan de dienst in de Kathedraal aan de Mathenesserlaan en verder is er ook het voorjaarsconcert in de Paradijskerk. Mooie momenten om naar vooruit te kijken en wie weet welke momenten er nog bij gaan komen.

Lid van verdienste

Hans van Iperen had ook nog een verrassing in petto. Niet voor de koorleden, want die hadden tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering hun akkoord gegeven. Enkele weken geleden heeft Louis van den Burg vanwege persoonlijke omstandigheden afscheid moeten nemen van Rotte’s Mannenkoor. Jammer, want hij was een gewaardeerd koorlid. Vanwege zijn verdiensten, die vooral in het verleden liggen, is hij benoemd tot lid van verdienste van Rotte’s Mannenkoor. Hans van Iperen sprak de wens uit dat Van den Burg zich nog regelmatig laat zien en wellicht ooit weer eens terugkeert. De tijd zal het leren.

Na het officiële gedeelte was er nog alle gelegenheid om bij te praten en daar werd dankbaar gebruik gemaakt. Na deze nieuwjaarsbijeenkomst zullen de meeste woensdagavonden weer gebruikt gaan worden voor het repeteren van allerlei mooie stukken muziek. De koorleden hebben er zeker weer zin in.